Mit érdemes tudni a fűzőről!

A fűző nem csak a nők, de a férfiak mindennapi ruhatárának is elengedhetetlen részét képezte több évszázadon át, de mára már a férfiak fűzőt csak ritkán hordanak és a nők is főleg esküvői fehérneműként viselik.

A nőknél a darázsderék megszerzésének eszközét szolgálta a fűző, vagy a nem kívánatos zsírpárnákat próbálták megzabolázni, több kevesebb sikerrel. Az Erzsébet korabeli fűzők és a Viktoriánus korabeli fűzők kivételével, melyeknek egyenes a felső szegélye, a fűző mell megemelő funkciót is ellát.

A férfiaknál gyógyászati eszköszként használták, ugyanis remek tartest adott, de nem mellesleg a pocakot is laposította.

Minden kornak más volt a fűző divatja, más szabással, más stílussal rendelkeztek, de alkalmakhoz is igazították a fűzőt, mint például esküvői fűző, fűző lovagláshoz, fűzőterhesség idejésre (bizony ám!), fűző utazáshoz, fűző bálokhoz, de főleg fűző a mindenapi élethez.

Szerkezeti kialakítása főleg a hosszanti merevítőkre irányul. Régebben a fűző halcsontból, bálnaszilából készült, de fapálcákat és egyébb rugalmas merevítőket is szívesen alkalmaztak a fűző merevítésére.

A mai fűző gyártók állatvédelmi okokból a rugalmas, rozsdamentes acél mellett tet fűző ték le a voksukat.

A fűző típusai: derék fűzőmell alatti fűző, félmelles fűző, mellett takaró fűző

Mindegyik fűző típust lehet felső ruházatként is hordani, de a fehérneműként való viselés a legelterjettebb.

Rengeteg tévhit és mítosz látott már napvilágot a fűzővel kapcsolatban és nincs még egy ilyen vitatott sem. A század elején az emancipáció, a női felszabadulás szimbóluma alett a fűző levetése. De napvlágott látott a fűzővel kapcsolatban olyan tévhit is, hogy nem egy nő halálát okozta eme ruhadarab. Ám mint tudjuk a nők nem kényszerből hordják ezt aruhadarabot, hanem nőiességük kihangsúlyozására, így eme tévhit a fűzőról, hamar cáfolható.

Manapság a fűzőknek csak a képzelet szabhat határt és mi is csak ajánlani tudjuk, hiszen csodálatos esküvői fűző kollekciónkban mindenki kedvére válogathat.

Hát fűzőre fel hölgyeim!

 Ajánlott termékek


Push-up melltartó

diLorenzo combfix

Pántos melltartó

Fanciabugyi

Pántnélküli melltartó

Látogatók


Oldalunkat jelenleg


121 látogató


böngészi.

Kezdőlap | ÁSZF | Adatvédelmi nyilatkozat | Elérhetőség